vrijdag 9 december 2011

65 oma’s breien samen een bushokje…

Heb mee gedaan aan vierkanten breien/haken  van 30/30 cm en dit is het resultaat!!!
Kijk eens hoe gezellig! 65 breiende oma’s waren aanwezig bij de onthulling van een wereldprimeur: de eerste gebreide abri ter wereld. Zo’n primeur verdient een omlijsting in stijl en hiertoe breide een team wildbreiende oma’s het bijbehorende bushok om tot een wel heel wollig tafereel. De brei-oma’s waren op de voor een dag tot Oma’s Smulfrietplein omgedoopte Jonas Daniel Meijerplaats aanwezig voor een live breisessie. De opbrengst hiervan (warme sjaals en andere breisels) werd gedoneerd aan dak- en thuislozen. Ik vind het enig!Oma’s zijn trendy in 2011. Steeds vaker worden ze ingezet voor commercials of televisieprogramma’s. De reden laat zich lastig raden: is het de toenemende vergrijzing die vraagt om nieuwe rolmodellen, of zou het komen door oude ambachten die aan terrein winnen? Oma’s Smulfriet is al jaren een geliefd lid van de Aviko familie en toen het merk hiervoor op zoek ging naar een nieuwe campagne was de link snel gelegd; niet geheel toevallig is namelijk ook breien hot. Daarom komt het met de eerste gebreide abri ter wereld. Twaalf echte gebreide abri’s hangen de komende tijd door heel Nederland. Wildbreien is het woord van het jaar 2011 geworden. Lantaarnpalen, fietsen, hekwerken, tegenwoordig duikt er in het straatbeeld steeds vaker zogenaamde ‘knitting graffiti’ op. Vandaag kwamen twee trends samen: een team wildbreiende oma’s toverde het bushok van de gebreide abri om tot een wollige woonkamer. Gebreide lampen, lijsten, gordijnen, een vloerkleed en een breiende oma op een gebreide stoel maakten het plaatje compleet. Het vormde de passende setting voor deze introductie.

 Om deze aftrap extra luister bij te zetten werd de hulp ingeroepen van experts. Aviko plaatste daarvoor in een aantal regionale kranten een oproep voor brei-oma’s. Ruim 150 brei-oma’s uit heel Nederland meldden zich aan. Zo’n 65 van deze oma’s waren aanwezig op het speciaal daarvoor omgedoopte ‘Oma’s Smulfrietplein’ voor een live breisessie. Ze breiden warme sjaals die werden gedoneerd aan de dak- en thuislozen van Arnhem.

Overgenomen van dit artikel
http://50plus.blog.nl/nieuws/2011/12/07/65-omas-breien-samen-een-bushokje-raar
en
http://infoplaza.hourb.com/65-oma%E2%80%99s-breien-samen-een-bushokje%E2%80%A6-raar.html

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto, en een supergoed initiatief. Ik heb genoten van dit berichtje!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!!!! Zou best zo'n Abri willen zien hihi. Initiatief is idd een hele goede om de sjaals e.d. aan dak-en thuislozen te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super toch!! Nog even en dan zijn we misschien ook breiende oma's wie weet richten ze ooit nog een standbeeld voor ons op.En reuze leuk om te weten dat wij brei-en haaksters gewoon heel trendy zijn of zo gezegd zelf HOT (nou alleen bij opvliegers,ha,ha,)Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op wild breiende oma's! Zo zie ik mezelf later ook wel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen

Welkom op mijn blog! Altijd leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes Joke

Made by me