links boven

dinsdag 30 juli 2013

Blij dat ik Brei

Hoi allemaal!

Door Joke ben ik gevraagd om de spits af te bijten als eerste gast-blogster. Dat vind ik natuurlijk ontzettend leuk, maar ook een beetje spannend.... wat ga ik schrijven? Ik ga maar gewoon beginnen!


Ik ben Jeanet Jaffari, (nog net) 45 jaar, 18 jaar getrouwd met Ali en moeder van 2 kinderen (13 en 15). Naast de zorg voor ons gezin werk ik meer dan fulltime in onze handwerkwinkel/naaiatelier in Arnemuiden. Dat is geen wereldstad, en ik zocht een manier om wat meer mensen bekend te maken met onze winkel maar bovenal met al die leuke, inspirerende indeeën die ik tegenkwam op het internet. Ondoenlijk voor mij om het allemaal te maken, ik  besloot om te gaan bloggen over handwerken! In 2011 eerst nog op een lokale provider en sinds 2012 via blogspot: Blij dat ik Brei was geboren (waar je overigens ook heel veel haakideeën kunt vinden).

Ons winkeltje

Wow, waar was ik aan begonnen? Een wereld van creatieve blogs en geweldige sites ging voor mij open en het kost geen moeite om elke dag even te bloggen (oke, afgelopen week heb ik het iets laten versloffen!). Wat een inspiratie wereldwijd. Haken en breien, grote en kleine projecten, moeilijk en makkelijk. Ondertussen ben ik meer dan duizend berichtjes verder en ik heb zoveel leuke mensen mogen ontmoeten (via blog, mail en in het "echie"). 

Hoogtepunten uit mijn blogtijd zijn o.a. het winnen van de Krea-Doe Wedstrijd 2012. Dankzij alle lezers won ik deze blog-wedstrijd. Een ander hoogtepunt was de ontmoeting met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.


Zoals je ziet draag ik hier onze Arnemuidse Streekdracht, waar je me bij gelegenheid regelmatig in terugvindt. We presenteren hier onze Arnemuidse Visserstrui, een project waar ik de afgelopen 2 jaar heel druk mee ben geweest.

Ik ben destijds begonnen met bloggen om een middel te vinden om alle leuke, inspirerende, creatieve ideeën te kunnen laten zien. Om beginnende handwerksters projecten aan te reiken die echt kans van slagen hebben (geen truien die achteraf niet passen of sokken die te moeilijk zijn), om ervaren haaksters en breisters nieuwe inspiratie te geven en vooral blog ik om te delen. 
Ik kon niet bevroeden dat het zou uitmonden in meer dan duizend berichtjes, meer dan 2 miljoen bezoekjes, meer dan tweehonderd mails per week.... maar ik ga lekker door! Gewoon élke dag op zoek naar nieuwe ideetjes! Elke dag een nieuw ideetje over haken en breien dat ik vind op het internet of dat ik zelf bedenk. Met zoveel mogelijk een link naar een gratis patroontje of een patroontje tegen een klein prijsje, zodat iedereen aan de slag kan gaan. Wil je meelezen? Kom dan kijken op Blij dat ik Brei. En natuurlijk ben je van harte welkom in onze winkel in Arnemuiden.

Hartelijke groet!

Jeanet Jaffari-Schroevers


(PS: een van mijn meest gelezen berichtjes: de Herfstkol)

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk om je verhaal te lezen! En ik snap helemaal waarom de herfstkol je meest gelezen bericht is; ik krijg spontaan zin om er een te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet wat een heerlijk verhaal, precies zoals je bent en ik raad iedereen ook aan om eens naar Arnemuiden af te reizen.
  Joke, leuk initiatief! Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje te ver af om tot bij je winkel te komen. Die col vind ik ook supermooi, zal vlug eens kijken hoe ik die kan haken, wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inspirerend verhaal! Leuk om jouw verhaal achter jouw blog te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan iedereen aanraden om Jeanet en al haar belevenissen te volgen. Ze is heel inspirerend. Ze heeft hart voor haar zaak en de dagen zijn niet lang genoeg voor haar. Ook als het even niet loopt zoals gedacht, laat ze dit op een heel innemende manier weten. Het thuisfront is onmisbaar en de promotie van het Zeeuwse is bij haar in goede handen.
  Jeanet je bent een kei en het verhaal dat je hier geschreven hebt is helemaal JIJ.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee, wat ontzettend leuk om je hier terug te vinden, Jeanet :) Voor iedereen die denkt dat Arnemuiden 'te ver weg' is... echt niet, gewoon in de trein stappen en er een heerlijk dagje Zeeland van maken!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik volg de blog van Jeanet nu ook al een poosje. (die van Joke ook) Altijd zo mooie ideetjes. En de herfstkol heb ik ook gemaakt. Ziet er niet alleen mooi uit, is ook heerlijk warm en leuk om dragen!!!
  Bedankt Jeanet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk omzo kennis te maken, een gezellig en uitgebreid verslag waardoor ik ook nieuwsgierig ben geworden naar je blog, ik ga daar zo nog snel even een kijkje nemen, want die prachtige herfstkol ziet er al supermooi uit, groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk je hier ook tegen te komen. Je weet ik ben een trouwe volgster van je en meen als oudere je soms even te moeten aanraden wat af te remmen uit angst dat je uit een soort van schuldgevoel omdat er maar 24 uur in een dag gaan en je nog zoveel moet, over de kop gaat.
  Ik ben op 1 van mijn vrije dagen reizen in de trein naar Arnemuiden gestapt en heb je een bezoekje gebracht in je gezellige winkel, ik kan het lezeressen aanraden:de trein stopt er elk half uur, Arnemuiden op zich is echt een bezoek waard en even een kijkje nemen op de hoek van dat mooie dorpsplein is een uitje op zich.
  Ik wens je veel succes en hou het plezier waarmee je alles doet, samen met je gezin!
  Arga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om je nu hier te lezen, goed gedaan, en de kol blijft een pracht stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk initiatief van joke en ik ben nartuurlijk al heel lang fan van je,en ook in je winkel geweest ,kom vast nog eens liefs marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de klok van Arnemuiden
   steeds opnieuw terug gaat luiden..

   Verwijderen

Welkom op mijn blog! Altijd leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes Joke

Made by me