maandag 15 februari 2010

De Dappermarkt in Amsterdam


Dit is onze stal....kraam....marktplaats...... Je herkent ons aan de vele benen aan onze stal.....omhoog....en omlaag...vooral door de benen omhoog, zie je ons al vanaf de verte.......geen benen te zien........hoef je ook niet verder te lopen....dan zijn  we er gewoon een keertje niet......... maar meestal moet het wel lukken....tenzij de sneeuwstormen ons teisteren......en de regen flink tegen de ramen klettert.....en het flink blijft vriezen ....en die gure oostenwind ons plaagt...., maar dan is ook hier geen kip te zien.....en blijven we met zijn allen lekker bij de warme kachel...en genieten achter het raam van al die barre weersomstandigheden........tot de zon ons weer vrolijk toelacht....
De beste, de goedkoopste en gevarieerde markt van Nederland!

EEN WERELDMARKT!

Ga naar: navigatie, zoeken

De Dappermarkt gezien vanaf  deMauritskade
De Dappermarkt is een markt in de Dapperstraat in Amsterdam-Oost (stadsdeel Oost/Watergraafsmeer) en één van de drukst bezochte markten van Amsterdam. Het Dappermarktgebied wordt begrensd door de Wijttenbachstraat en de Mauritskade en wordt doorkruist door de Eerste van Swindenstraat.
In 1910 is de Dapperstraat (tegelijk met de Albert Cuypstraat, de Ten Katestraat en de Lindengracht) [1] door de Gemeente Amsterdam officieel aangewezen als ventstraat.
Meer dan 250 marktkramen bieden van maandag t/m zaterdag plaats aan ruim 160 marktondernemers. De Dappermarkt trekt bezoekers uit het gehele land en is allesbehalve een toeristenmarkt, maar meer een buurtgerichte wereldmarkt die meegegroeid is met de buurt. De samenstelling van het aanbod is iedere dag anders en omvat een wereldwijd assortiment in food en non-food. Zeker na de succesvolle herindeling van de markt in 2006, met een grondig onderzochte en uitgevoerde branche/product-stimulering, is het aanbod nog gevarieerder geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom op mijn blog! Altijd leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes Joke

Made by me